6 Şubat 2014 Perşembe

Avrupa ve Balkanlarda Alternatif Kayak Merkezleri

(Pic.1)

Saklı Kalmış Kayak Merkezleri


Herkes bilir İsviçre ve Fransa'da dünyaca ünlü kayak merkezleri olduğunu. Alpler'de kayak her ne kadar meşhur olsa da belki sizin aradığınız daha sakin, keşfedilmemiş ya da daha uygun bütçeli bir yer olabilir. Bu yüzden size İsviçre'deki St. Moritz, Zermatt, Grindewald ya da Fransa'daki Courchevel, Mont Blanc gibi ünlü kayak merkezlerinden bahsetmeyeceğim. Herkesin bilmediği, kolayca ulaşabileceğiniz ve daha uygun fiyatlara güzel bir kayak tatili yapabileceğiniz Doğu Avrupa'dan birkaç yer tavsiye edeceğim. 


Bulgaristan


İlk olarak Bulgaristan ile başlayalım. İki seçeneğiniz var. İlki, Bulgaristan'ın en ünlü kayak merkezi olan, Bansko. Beklediğinizden de kapsamlı bir tesis ile karşılaşabilirsiniz buraya gittiğinizde. Pirin Dağı'nın yamacında yer alan bu merkezde Nisan ayına kadar kayak yapabilirsiniz. Oldukça yeterli büyüklükteki ve sayıdaki pistlerin dışında aynı zamanda lift kapasiteleri de şaşırtıcı olabilir. Ükemizden otobüs ile turlar düzenlenebildiği gibi uçak ile de kolaylıkla uygun fiyatlı turlar bulmanız mümkün.

(pic.2)
(pic.3)
Bulgaristan'daki ikinci kayak merkezi seçeneğiniz ise, Borovets. Rila Dağları'nın çam ağaçlarının arasında bulunan bu kayak merkezi oimpiyat oyunları düzenlemek amacıyla uzunca bir piste sahip. Çok sayıdaki liftleri sayesinde sıra beklemeden pistin tepesine ulaşabilirsiniz. Burası Bulgaristan'ın en eski kayak merkezi ve kayak sonrası gece eğlencesi için gidilebilecek bir çok mekana sahip.

(pic.4)

Sırbistan


Doğu Avrupa'nın en yeni ve modern kayak merkezlerinden biri Kapaonik. Kaliteli otellerinin yanısıra yiyecek ve içecekler konusunda da oldukça mütevazı bir yer. Kayak yapmak isteyenler için dağının uzunluğu ve eğimi Alpler kadar olmasa da yine de kaliteli bir tatil yapmak isteyenler için kesinlikle ideal bir yer diyebilirim.

(pic.5)

Romanya


Poiana Brasov Romanya'da ilk kayak yarışının yapıldığı, ülkenin 3. büyük şehrinde bulunan güzel bir kayak merkezi. Yaklaşık 10 adet kayak pisti bulunuyor ki, bunların en güzel özelliği kullanım esnasındaki fiyatların çok uygun olması. Her ne kadar Snowboard yapmak isteyenler için az imkan olsa da, kayakçılar için ya da ATV ve Kar Motorsikleti sevenler için çok ideal bir merkez bence. Ayrıca 2 adet büyük kayak okulunun da olması uygun fiyata kayak yapmayı öğrenebilmek için bulunmaz bir fırsat.

(pic.6)

Bosna Hersek


Uygun bütçeli bir kayak tatili arayanlar için en iyi merkezin Jahorina olduğunu söyleyebilirim. Ülkemizden vize istememeleri de bize daha da kolaylık sağlayabilir. 1984 Kış Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapmış bu kayak merkezi mutlaka değerlendirilmelidir bence.

(pic.7)

Rusya


Kış tatilinde Rusya'da olmak isteyenler için Sochi Kayak Merkezi harika bir fırsat. Türklere vize uygulaması olmamasının yanısıra kar kalınlığı ve olimpik pistleriyle gözde bir kayak merkezi haline gelmiş. Uygun fiyatları sayesinde ve henüz çok fazla keşfedilmemiş olmasından dolayı tercihlerinizin ilk sırasına yerleştirebilirsiniz. Modern tesisleri sayesinde her seviyeden kayak tutkuna, harika bir kayak deneyimi sunacağına eminim.

Tabii 2014 Kış Olimpiyatlarının burada yapılacağı düşünülürse, şuan için keşfedilmemiş bir yer olmaktan biraz çıkıyor. Ancak dünyanın dört bir yanından gelen spor severler sayesinde önümüzdeki günlerde biz kayak severlere daha da kaliteli imkanlar sunacağını düşünüyorum.

(pic.8)
(Fotoğrafların linkerini buradan bulabilirsiniz; pic.1, pic.2pic.3, pic.4, pic.5, pic.6, pic.7, pic.8) 
  
Sevgiyle Kalın…

Ezgi :)

Hiç yorum yok: